Уютный форум для общения))

Объявление

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Уютный форум для общения)) » Консультации юриста » Закон про обов’язок батька забрати дитину з пологового будинку


Закон про обов’язок батька забрати дитину з пологового будинку

Сообщений 1 страница 3 из 3

1

Закон про обов’язок батька забрати дитину з пологового будинку пригальмовано
Янукович застосував право вето до закону про обов’язок батька забрати дитину з пологового будинку Янукович ветував закон про обов’язок батька забрати дитину з пологового будинку.

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до закону України Про внесення зміни до ст.143 Сімейного кодексу України щодо обов’язку батька забрати дитину з пологового будинку.

Про це повідомляє прес-служба Президента. Янукович повернув закон зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою (ВР) України.

Нагадаємо, документом встановлюється, що батько дитини, який не перебуває в шлюбі з матір’ю дитини, батьківство якого встановлено відповідно до законодавства, зобов’язаний забрати дитину для проживання та виховання з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров’я, якщо цього не зробила мати дитини. Відповідно до закону, у разі, якщо батько дитини не перебуває у шлюбі, він набуває статусу самотнього батька.

ВР прийняла даний закон 15 березня. Крім того, глава держави підписав укази про переведення ряду суддів (№ 344/2011 і 345/2011) та указом Президента № 346/2011 звільнив суддю Кам’янець-Подільського міськрайонного суду (Хмельницька обл.) Івана Лисюка з посади у зв’язку із закінченням строку, на який його призначено.

Раніше, 12 березня повідомлялося, що Янукович застосував право вето до Закону Про застосування амністії в Україні.

2

Янукович дозволив татам не забирати дітей з пологового

Президент Віктор Янукович наклав вето на закон "Про внесення зміни до статті 143 Сімейного кодексу щодо обов'язку батька забрати дитину з пологового будинку".

Відповідно до частини другої статті 94 Конституції, Янукович повернув цей закон зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу президента.

Закон, яким батька зобов’язано забрати дитину з пологового будинку, якщо цього не зробила мати, Верховна Рада ухвалила 15 березня.

Зокрема, документом встановлювалося, що батько дитини, який не перебуває у шлюбі з матір’ю дитини, батьківство якого встановлено згідно із законодавством, зобов’язаний забрати дитину для утримання та виховання з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров’я, якщо цього не зробила мати дитини.

Відповідно до закону, у разі, якщо батько дитини не перебуває у шлюбі, він набуває статусу одинокого батька.

3

Таким чином, Рада за пропозицією Януковича встановила, що батько, який не перебуває у шлюбі, батьківство якого визначене в свідоцтві про народження або визнано судом, зобов’язаний за повідомленням служби у справах дітей забирати дитину для проживання та виховання з пологового будинку або іншого закладу охорони здоров’я, якщо цього не зробила мати.

Парламент визначив, що в разі, якщо батько не перебуває у шлюбі, то він набуває статусу одинокого батька.

Крім цього, Рада за пропозицією Президента доповнила закон положенням про доручення Кабінету Міністрів визначити порядок повідомлення батька, який не перебуває у шлюбі, про обов’язок забрати дитину з пологового будинку.

Як повідомлялося, у квітні Янукович застосував право вето до закону «Про внесення змін до статті 143 Сімейного кодексу щодо обов’язку батька забрати дитину з пологового будинку».

Раніше Янукович запропонував визначити в законі механізм оповіщення батька про обов’язку забрати дитину з пологового будинку, щоб сумлінний батько, який не забрав дитину через незнання, хворобу чи іншу поважну причину, не був позбавлений батьківських прав через 6 місяців відповідно до закону.

Президент пропонував доручити Кабінету Міністрів визначити такий порядок повідомлення батька.

15 березня Рада прийняла в цілому відповідний законопроект номер 6007. Тоді за його прийняття проголосували 284 депутати при необхідних 226.


Вы здесь » Уютный форум для общения)) » Консультации юриста » Закон про обов’язок батька забрати дитину з пологового будинку